Home Támasz és Ellenállás-Kereskedés

Támasz és Ellenállás-Kereskedés

by admin

Támasz és Ellenállás-Kereskedés

Sokat beszélgettünk a támasz és ellenállás-szintekről és a beazonosításuk módjáról. Nos, itt az ideje, hogy megtudjuk, hogyan kereshetünk pénzt az S/R szintek meghatározásával. Végül is, azért szeretnénk forexezni, hogy pénzt keressünk.

Ma egy egyszerű, de jövedelmező stratégiáról fogunk beszélni, amely az S/R szinteket és az RSI-t használja. Az ötlet az, hogy azonosítsunk egy jó támasz-szintet, és amikor az ár megérinti a szintet valamint az RSI a túladott tartományba kerül, long pozíciót nyitunk szűk stop loss alkalmazásával.

Támasz és Ellenállás-Kereskedés

Nézze meg a képet és figyelje meg, hogy amikor az ár megérintette a támasz-szintet, az RSI a túladott tartományban volt, így a pozíció megnyitásának idején mindkét feltétel teljesült. Ezen a grafikonon nem látható, de a piros vonal valójában egy megerősített támasz, és még az első ügyletre is érvényes. Íme egy kicsinyített grafikon:

 

Támasz és Ellenállás-Kereskedés

 

A stop loss elhelyezése: 15-20 pippel támasz-szint mögött. Mivel az S/R-szintek inkább zónák, némi teret kell hagynunk az ár megfordulásához. A példák a képen egy legjobb eset forgatókönyvet mutatnak, ahol csak egy 5 pipes stop loss-ra volt szükség, de ezek az esetek ritkák

A take profit szint: 40 pip vagy legalább az 1:2 R:R arány eléréséhez szükséges érték. Ha a stop loss 15 pip, a nyereség legyen legalább 30 pip.

Ne feledje, hogy a stop loss és a take profit értéke az alkalmazott időkerettől függően változik.

A long pozíció nyitásának feltételei:

  • az ár megérintette a megerősített támasz-szintet és a gyertya fölötte zár,
     
  • az RSI túladott tartományban van.

A short pozíció nyitásának feltételei:

  • az ár megérintette a megerősített ellenállás-szintet és a gyertya alatta zár,

  • az RSI túlvásárolt tartományban van.

Különösen figyeljen a kereskedéshez használt szint erősségére és ne nyisson a trenddel ellentétes pozíciókat.Mint mondtam, a fenti két ügylet a legjobb eset forgatókönyvet mutatja be, de nagyon valószínű, hogy az ár nem a támasz-szinten fordul meg, így mindig csak annyi pénzt kockáztasson, amennyinek elvesztését megengedheti magának.

 

Leave a Comment